JP Art.nl
www.jpart.nl
Photo Art      .
Home         .
Airbrush Art    .
Step by Step   .
Latest Art     .
Hall of Fame   .
Over JP Art    .
Nieuws        .
Contact       .
Airbush
Hooft pagina
JP Art Shop.com
Over JP Art
Dit jaar hebben we het erg druk gehad met ander dingen die JP Art allemaal doet. Dus Airbrush op een laag pitje maar wel een paar keer op bezoek geweest bij Stokman in Alkmaar.


 2010

Dit jaar kan omschreven worden als een soort van sabatical jaar. Tegen het einde van het jaar start Niels Kool met het assisteren bij de commerciële activiteiten van JP Art. Met de lancering van een compleet vernieuwde internetsite is de goede weg ingeslagen voor de toekomst.

 2009

Dit jaar werd de kunstmuur van basisschool Columbus verder af gemaakt. Op een aantal activiteiten binnen de tractorpulling sport na, was het een rustig jaar. Een belangrijke ontwikkeling binnen JP Art waren het maken van een aantal proefschilderijen voor Photo Art.

 2008

Op de open dag van Autobedrijf Van Der Steen was JP Art aanwezig met schilderijen en er werd ook ge-airbrushed op de dag zelf. Hier kwam Johan in contact met het tractorpullingteam MPM Seaside Affair. Niet veel later maakte Johan zijn eerste schilderij van tractorpulling. Op de school van Johan zijn dochter, basisschool Columbus, werd een 65 m2 grote muur voorzien Johan zijn airbrush art.

 2007

Ook dit jaar werd er veel aandacht besteed aan de F1 Art Car met daarop alle 13 Nederlandse Formule 1 coureurs. Christijan Albers, Robert Doornbos, Jos Verstappen en Jan Lammers werden vereerd met een bezoek met deze speciale wagen. Alle coureurs plaatsten hun handtekening op de wagen en dit maakte het helemaal af. 2006 was het laatste jaar waarin de beurs Speed & Design werd georganiseerd, en JP Art was ook nu weer aanwezig.
 

 2006

Op de zolder van het nieuwe huis van Johan en zijn vrouw werd een nieuw atelier gemaakt. Met een expositie in het hoofdkantoor van Shell in Nederland en in de showroom van Stokman Renault werd het jaar goed gestart. In de Broekerveiling in Broek op Langedijk werd een rozenshow aangevuld met een expositie van de schilderijen van JP Art. Samenwerking met en sponsoring van het ´Racing for Holland` team van Jan Lammers was voor dit jaar ook weer geregeld. Op Speed & Design heeft Johan zich bezig gehouden met een heel bijzonder project. Een echte F1 auto werd voorzien van alle 13 Nederlandse Formule 1 coureurs. Op de beurs kwam Robert Doornbos langs om zijn deel van de wagen te signeren. Na de beurs werd de wagen afgemaakt in Rijswijk.

 2005

In 2004 viel het doek voor het atelier. Doordat de Euro de gulden verving zakte de economie weg en was het voor JP Art niet meer vol te houden in het grote atelier. Door deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van JP Art werden er dit jaar weinig schilderijen gemaakt. Op 1 december stond de verhuizing op de planning.

 2004

In het atelier werden met groot succes een aantal JP Art Raceweekenden georganiseerd. Naast de vele autosport kunstwerken werd er ook een schilderij gemaakt van schaatser Rintje Ritsma. JP Art was dit jaar ook regelmatig aanwezig op het circuit van Zandvoort met bodypaint modellen. Voor Speed & Design maakte Johan een schilderij van Ronnie Peterson in de Lotus Formule 1. Clive Chapman, zoon van Lotus oprichter Collin Chapman, nam het schilderij in ontvangst en was er erg van onder de indruk.

 2003

Op uitnodiging van F1 Racing.net bezocht Johan de eerste Formule 1 test van het jaar in het Spaanse Barcelona. Op 3 mei werd het atelier van JP Art officieel geopend. Om extra aandacht voor JP Art te realiseren werd een samenwerking/sponsoring aangegaan met het ´Racing for Holland` team van Jan Lammers. Speed & Design werd ook weer aangedaan dit jaar. Ditmaal was Johan met zijn bodypaint kunst te gast bij Robbert Maas Photography. In de loop van het jaar startte Ruud Wagner met het helpen van Johan bij de commerciële activiteiten.

 2002

In augustus kregen Johan en zijn vrouw de sleutels overhandigd van hun nieuwe huis inclusief atelier. De oude aardappelloods in Broek op Langedijk, vlakbij de Broekerveiling, moest volledig worden opgeknapt om in 2002 open te kunnen gaan met het atelier. In opdracht van Christijan Albers maakte Johan een schilderij van hem in zijn DTM wagen om te overhandigen aan Mercedes. Op de Speed & Design beurs was JP Art wederom te gast bij F1 Racing waar de nodige vrouwelijke modellen werden versiert met bodypaint.

 2001

JP Art was dit jaar vaak aanwezig in de winkel Autopassion in Haarlem. Van de schilderijen die daar werden gemaakt werden ook litho´s gemaakt. Deze litho´s waren vanaf dit jaar ook verkrijgbaar bij F1 Racing.net, waar JP Art een samenwerking mee aanging. In oktober werd het 40 jarig jubileum van Renault Stokman in Alkmaar opgesierd met de aanwezigheid van JP Art. Op de Speed & Design beurs, waar JP Art te gast was bij het tijdschrift F1 Racing, een prachtig schilderij gemaakt van Ayrton Senna.

 2000

Ook dit jaar was een mooi jaar voor JP Art. Een bezoek aan de Radio 3 studio en Corné Klijn was voortgekomen uit het sturen van een email, om in de studio tijdens het programma Kort en Klijn, een schilderij te maken van Damon Hill. Het absolute hoogtepunt van dit jaar was een bezoek aan Vivian Senna in Brazilië. Vivian is de zus van de veel te vroeg overleden Ayrton Senna. Johan was door Tom Koebolt benaderd om een geschikt cadeau te maken voor bij de overhandiging van de cheque ter waarde van 80.000 gulden van zijn stichting ´Racing for kids in Brazil`. Van het gemaakte schilderij zijn litho´s gemaakt, waarvan de opbrengst ook naar de stichting ging. In het Formule 1 programma op RTL 5 waren Tom en Johan te gast om aandacht te geven aan de ´Racing for kids in Brazil` stichting. Doordat de opbrengst van de verkoop van de litho´s volledig naar de stichting ging kreeg Johan het verzoek om mee te gaan naar Brazilië en de cheque en het schilderij te overhandigen aan Vivian Senna. De aanwezigheid van Pedro Diniz maakte het geheel nog specialer.
 

 1999

Mede door aandacht voor JP Art in het magazine Race World en een expositie bij Go Galerie in Amsterdam was 1998 een mooi jaar. Op de Speed & Design beurs kwam Patrick Huisman bij Johan langs om een schilderij in ontvangst te nemen vanwege zijn tweede kampioenschap in de Porsche Super Cup. Dit schilderij was in opdracht van het magazine Race World, waar JP Art gast was tijdens de beurs.

 1998

1997 is het officiële beginjaar van JP Art. Voor dit jaar werden er wel airbrush kunstwerken gemaakt, maar dit gebeurde op papier. Vanaf 1997 wordt al het werk op linnen gemaakt. Johan maakte de frames zelf en vervolgens werd het linnen doek daar omheen gespannen. Via de toenmalige werkgever van Johan, genaamd Uni-Cam, kwam hij in contact met Pioneer. Dit bedrijf was toen sponsor bij het F1 team van Ferrari. Op de beurs Speed & Design was JP Art aanwezig in de stand van Pioneer en kon Johan zijn kunstwerken aan het grote publiek tonen.

 1998